Mainos

Ilmailulaitos varautuu jopa kuukausien lakkoon

Ilmailulaitos pitää ensi viikosta lähtien Helsinki-Vantaan lentoaseman kiinni tiistain lisäksi myös keskiviikkona. Näin Ilmailulaitos varautuu jopa kuukausien mittaiseen lakkoon.

Tiistaisin ja keskiviikkoisin Helsinki-Vantaan lennonjohto on suljettu ja lentoaseman ulkomaan reittilennot sekä kaikki kotimaan lennot on peruttu. Charter- ja kaukolennot hoidetaan Tampereelta. Ilmailulaitoksen mukaan järjestelyllä taataan lennonjohtopalvelujen toimivuus jopa kuukausiksi. Järjestely otetaan käyttöön ensi viikolla, jos lakko jatkuu. Samalla Ilmailulaitos saa lisättyä Helsinki-Vantaan kentän viikonloppujen lentoliikenteen määrää. Maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin Helsinki-Vantaan lennoissa noudatetaan normaalia lakonaikaista aikataulua.

Lennonjohtajien lakon sovittelu on lopetettu tältä päivältä. Sovittelu jatkuu huomenna iltapäivällä kello 15. Lennonjohtajien lakossa on meneillään jo neljäs viikko. Lennonjohtajien puheenjohtaja Sakari Jämsä kertoi eilisiltana MTV:n uutisille, etteivät he ole asettaneet lakon päättymiselle mitään takarajaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.