Mainos

Ilmailujätin rikoksista epäillään suomalaista

Pariisin syyttäjänvirasto vahvistaa tutkivansa eurooppalaisen ilmailujätin EADS:n johdon epäiltyjä sisäpiiririkoksia. Myös yhtiön henkilöstöjohtaja Jussi Itävuori on epäiltynä sisäpiirikaupoista vuosina 2005 ja 2006.

Pariisin syyttäjänvirasto vahvistaa, että se on saanut tutkittavakseen eurooppalaisen ilmailujätin EADS:n johdon epäillyt sisäpiiririkokset. Epäilyistä kertoi aamulla ranskalainen Le Figaro -lehti.

Epäiltynä on myös suomalainen henkilöstöjohtaja Jussi Itävuori. Lehti kirjoittaa, että yhtymän johtajat myivät marraskuun 2005 ja maaliskuun 2006 välillä osakkeitaan ennen kuin kielteisten tietojen julkistaminen pudotti sen osakekurssia. EADS:n sisäpiirirekisterin mukaan Itävuori teki osakekauppansa 13. maaliskuuta 2006.

Le Figaro kertoo perustavansa väitteensä Ranskan osakemarkkinoita valvovan AMF:n raporttiin, joka on jätetty syyttäjälle Pariisissa.

Jupakka ulottuu myös EADS:n suuromistajiin ranskalaiseen Lagadhreen ja saksalaiseen DaimlerChrysleriin, jotka myivät osakkeita huhtikuussa 2006.

EADS:n pääjohtaja Louis Gallois kieltäytyi kommentoimasta tutkimuksia sanoen, ettei hän ole lukenut Ranskan arvopaperimarkkinoita valvovan AMF:n syyttäjälle jättämää kirjelmää. Gallois ei kuulu epäiltyihin, sillä hän aloitti yhtiössä vasta tämän vuoden helmikuussa. Pariisin syyttäjänvirasto arvioi, että se saa tutkimuksensa valmiiksi ensi vuoden alussa.

EADS on muun muassa lentokonevalmistaja Airbusin emoyhtiö. EADS omistaa myös runsaan neljänneksen suomalaisesta puolustusvälineyhtiö Patriasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.