Mainos

Ilkka: Keskusta pysäyttäisi kotihoidon tuen jakoaikeet

Keskusta pysäyttää kotihoidon tuen jakamisaikeet, jos puolue on seuraavassa hallituksessa, kertoo sanomalehti Ilkka.

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sanoo lehdelle etteivät kotihoidon tuen kiintiöt ole perheiden etu. Saarikon mukaan kiintiöt rajoittavat valinnan mahdollisuuksia ja asettavat perheet eriarvoiseen asemaan.

Lakiesitykset päivähoito-oikeuden rajaamisesta ja kotihoidon tuen kiintiöittämisestä molemmille vanhemmille on tarkoitus viedä ensi viikolla eduskunnan käsittelyyn siitä huolimatta, että kotihoidon tuki hiertää yhä hallituksessa.

Vaikka keskusta ei saattaisi kotihoidon jakamista voimaan, päivähoito-oikeuden rajaaminen sopisi sille tietyin reunaehdoin.

– Kokopäivähoitoon on oltava mahdollisuus sosiaalisin perustein ja kunnissa pitää olla tarjolla avoimia varhaiskasvatuspalveluja, kuten päiväkerhoja, Saarikko sanoo lehdelle.

Kotihoidon tuen jakamisesta on istuvassa hallituksessa kiistaa, koska kristillisdemokraatit eivät hyväksy mallia, jossa ulkopuolinen hoitaja ei ole mahdollinen säännöllisenä hoitajana ja tuki puolitetaan vanhempien kesken perheen olosuhteista huolimatta.

Päivähoidontuesta hallitus on hyväksymässä sivistyspoliittisen työryhmän esittämän mallin, jossa subjektiivinen päivähoito-oikeus on rajattu 25 tuntiin viikossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.