Ilkka Kanerva sanoo Haaviston välttäneen kivikasvo Lavrovin miinat toisin kuin Borrell: "Lavrovin kanssa pitää olla todella hereillä"

Ilkka Kanervan analyysi Lavrovista:"Poikkeuksellisen perillä asioista ja pokka pitää" 0:53
– Tapaamiseen Lavrovin kanssa ei kannata mennä takki auki, sanoo entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva.

Entinen ulkoministeri, kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva yhtyy mielipiteisiin siitä, että ulkoministeri Pekka Haavisto selvisi hyvin tapaamisesta Lavrovin kanssa.

Entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva tuntee Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin läpikotaisin. Hänen mukaansa Lavrov on kova neuvottelija, joka osaa käyttää tietojaan taitavasti hyväksi. 

Lavrov ja ulkoministeri Pekka Haavisto tapasivat Pietarissa maanantaina. Kanervan mukaan Haavisto pärjäsi neuvotteluissa hyvin.

– Kyllä Haavisto oli tehnyt kotiläksynsä kunnolla, Kanerva sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Kanerva sanoo Lavrovin olevan harvinaisen hyvin perillä asioista.

– Tunnen miehen varsin hyvin. Hänen kanssaan pitää olla todella hereillä. Hän on poikkeuksellisen tarkkaan perillä asioista. Hän kykenee löytämään faktoja, jotka yllättävät monet.

– Haavisto on kokenut toimija ulkopolitiikassa ja osasi välttää miinakentät.

Kanerva sanoo Lavrovin olevan varsinainen kivikasvo, joka osaa yllättää vastapuolen.

– Borrelin vierailu oli näyte siitä, kuinka tapaaminen ei saa mennä. Lavrov näki, kuinka heikosti valmistautuneena hän meni tapaamiseen ja käytti sitä hyväksi. Suomen kielellä sanottuna hän näytti vähän keskisormea EU:lle, Kanerva analysoi.

EU:n ulkosuhteita johtavan Josep Borrell vieraili äskettäin Moskovassa. Hänen tapaamistaan Lavrovin kanssa on pidetty yleisesti epäonnistuneena. Kymmenet europarlamentarikot ovat vaatineet hänen eroaan.


Lue myös:

    Uusimmat