Ilkeät ihmiset tienaavat enemmän kuin kiltit

Tuoreen tutkimuksen mukaan ilkeämmät ihmiset tienaavat muita huomioonottavampiin työtovereihinsa nähden huomattavasti paremmin.

The Globe and Mail kertoo, että Länsi-Ontarion yliopistossa teetetyn tutkimuksen mukaan erityisesti ilkeät miehet tienaavat huomattavasti enemmän kuin ystävälliset kollegansa.

Tutkimuksen mukaan ilkeämmät miehet tienasivat jopa 18 prosenttia enemmän kuin kiltit. Naisten kohdalla ero ei ollut yhtä suuri, sillä ilkeämmät naiset tienaavat noin viisi prosenttia enemmän kuin heidät ystävälliset kollegansa, apulaisprofessori Charlice HurstUniversity of Western Ontario Ivey School of Businessista kertoo.

– Kaikki johtuu siitä, että ilkeämmät ihmiset seisovat omien näkemystensä takana tiukemmin ja ovat itsevarmempia neuvotteluissa. He pitävät itseään tärkeämpinä kuin muiden ihmisten miellyttämistä, Hurst jatkoi.

Apulaisprofessori Hurst muistuttaa, ettei tutkimustuloksen vuoksi ole syytä ryhtyä oman työpaikkansa vastarannan kiiskeksi.

– Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että seuraavana päivänä olisi syytä mennä töihin ja käyttäytyä huonosti, tutkimuksen laatimiseen osallistunut Hurst muistuttaa.

Tutkijat antoivat tuloksessa eniten painoarvoa sille, että itsevarmat ominaisuudet helpottavat ihmisen menestystä myös työelämässä.

– Tähän ei tulisi suhtautua kirjaimellisesti, mutta vaikuttaa siltä, että kyky puolustaa omia näkökantojaan ja perustella omia näkemyksiään edistää mahdollisuuksia saada ylennys, Charlice Hurst jatkoi.

Tutkimuksessa vertailtiin pitkäaikaisten käytökseen ja työhön liittyvien amerikkalaistutkimusten tuloksia. Työryhmä vertaili pidettyjen ja epäystävällisiksi koettujen ihmisten palkkoja.

Tutkijat uskovat, että miesten ja naisten välisiin eroihin vaikuttavat ennen kaikkea stereotypiat, jotka vaikuttavat ihmisten odotuksiin. Miesten odotetaan tutkijoiden mukaan olevan kovempia kilpailemaan ja heidän uskotaan asettavan urahaaveensa naisia helpommin yksityiselämänsä edelle.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja