Iljettävän ongelman kanssa taistelleen Oliver Solbergin oli pakko keskeyttää – "Se on karsea olo siellä autossa"

Hyundai tiedotti sunnuntaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, että Oliver Solberg keskeyttää Monte Carlo -rallin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Solbergin viikonloppu oli vaikea alusta alkaen. Torstai-illan kahdella erikoiskokeella Solberg ei kuullut kunnolla kartanlukijaansa Elliott Edmondsonia, ja kaksikko oli ensimmäiseen täyteen rallipäivään lähdettäessä sijalla 10.

Perjantain erikoiskokeilla Solbergin auton ohjaamossa oli savua tai höyryä, joka tiivistyi kosteudeksi tuulilasiin.

– Näettekö savun autossa? Itken ennen erikoiskoetta, ja erikoiskokeella en voi hengittää, Solberg kirosi neljännen ek:n päätteeksi.

10. ek:lla Solberg ajoi vielä ulos.

Savu- tai höyryongelma jatkui läpi perjantai- ja lauantaipäivien, ja lopulta sunnuntaiaamuna Solbergin ja Edmondsonin olo oli niin huono, etteivät he voineet jatkaa kilpailua loppuun.

C Moren lähetyksessä asiantuntijana toimiva Jari Ketomaa pohti Solbergin keskeytyksen jälkeen, mistä ongelma voisi johtua.

– Onko se pakokaasua vai jotain sen tyylistä, huohotinhöyryä. Vaikuttaisi vähän siltä, ettei se välttämättä ole pakokaasua. Se tulee Hyundaissa siihen vasemman oven alalaitaan se höyry. Se on nähty, että se auto höyryää tosi paljon.

– Käytetäänkö siellä auton pohjarakenteissa hiilikuitu-hunajakennorakenteita, vähän samaa, mitä koko F1-auton monokokkiosa on. Jos sinne hiilikuidun sisään on integroitu näitä huohotinreittejä ja muuta, niin onko siellä joku hiushalkeama, mistä sitä höyryä tunkee? Kyllä he varmasti kaikkensa ovat tehneet, että saisivat asian korjattua, ja miettineet ratkaisua, mutta eivät näköjään ole siihen pystyneet.

Ketomaa tietää omastakin kokemuksesta, miltä Solbergista tuntuu.

– Kun kaksi päivää hengittelee sitä, siinä tulee niin paha olo, että varmaan nukkuminen on ollut vaikeaa. Jos siellä bensa tai pakokaasu haisee, se on karsea olo siellä autossa.

Lue myös:

    Uusimmat