Mainos

IL: Wikileaks-asiakirjoissa luonnehditaan myös suomalaispoliitikkoja

Eilen kokonaisuudessaan julkaistussa massiivisessa Wikileaks-materiaalissa on lukuisia kuvailuja suomalaispoliitikoista, uutisoi Iltalehti.

Eilen julkaistu materiaali kattaa kaikki Wikileaksin hallussa olevat Yhdysvaltain ulkoasiainhallinnon asiakirjat. Sensuroimattomia diplomaattiasiakirjoja on kaiken kaikkiaan yli 250 000.

Iltalehden mukaan Suomea koskevia suuria paljastuksia ei enää ole tiedossa. Wikileaks-materiaalin Suomea koskevat tiedot ovat lähinnä suurlähetystön Helsingistä Yhdysvaltoihin lähettämiä diplomaattisähkeitä. Sähkeissä tehdään selkoa Suomen näkemyksistä Natoon, Irakiin ja Afganistaniin. Lisäksi sähkeissä käydään läpi Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenkeskisten suhteiden kehittymistä.

"Kanerva kuin uusi sävel, Lipponen Nato-myönteinen, Niinistö politiikan supertähti"

Iltalehden mukaan diplomaattisähkeissä luonnehditaan myös liuta suomalaisia poliitikkoja. Ilkka Kanervan ulkoministerikauden katsotaan avanneen uuden sävelen Suomen ja Yhdysvaltojen suhteissa. Matti Vanhanen mainitaan valitun Suomen vähiten rehelliseksi poliitikoksi. Lisäksi muun muassa Jyrki Kataista kuvaillaan sanoilla nuori, kyvykäs ja karismaattinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.