Mainos

IL: Vanginvartija kiristi vankia

Vanginvartija on jäänyt kiinni vangin kiristämisestä Vantaan vankilassa, kertoo Iltalehti.

Vanginvartijan uhriksi joutuneen vangin mukaan vartija uhkasi siirtää hänet jengiläisten osastolle ja kertoa vangin olevan vasikka. Vangin mukaan vartija uhkasi myös hänen puolisoaan, mikäli rahoja ei maksettaisi.

Esitutkintapöytäkirjojen mukaan 40-vuotias virolainen vanhempi vartija myi väitteiden mukaan vankilassa puhelimia ja huumeita niin virolaisille kuin suomalaisille vangeille. Väitteille ei saatu konkreettista tukea, joten tutkinta on niiden osalta lopetettu.

Syytteen mukaan vartija oli järjestänyt vangille puhelimen, päästänyt hänet yöaikaan nettiin ja sähköpostiin vaikka hän oli tutkintavanki ja yhteydenpitorajoitusten kohteena. Iltalehti kertoo, että vanki ja vartija tunsivat toisensa jo Virossa.

Vangin ja vartijan välille oli tullut erimielisyyksiä, jonka jälkeen vartija alkoi väittää vangin olevan hänelle velkaa palveluksistaan. Vartijan mukaan vanki oli hänelle 1 500 euroa velkaa, ja uhkasi siirtää vangin ellei tämä maksaisi velkaansa.

Kiristysrahat auton moottoritilassa

Kiristyksen uhri kertoi asiasta vartijan esimiehille. Poliisi seurasi, kun vanginvartija vastaanotti 500 euron kiristysrahaerän uhrin puolisolta. Vangin puoliso nauhoitti puhelun, jossa vartija vaati "viisi satasen seteliä".

Setelien sarjanumerot oli kirjattu ylös ja poliisi seurasi kauempaa, kun rahojen luovutus tapahtui Porvoon moottoritien siltatyömaan levikkeellä Sipoossa. Poliisi otti miehen kiinni Hakunilassa. Miehen auto tutkittiin ja sataset löytyivät auton moottoritilasta ilmanottoaukon ritilän alta.

Kuulusteluissa mies kiisti ensin kaiken mutta myöhemmin tunnusti tavanneensa naisen mutta väitti naisen yrittäneen lahoja häntä.

Lehden mukaan syyttäjä vaatii vartijalle viraltapanon lisäksi ehdollista vankeusrangaistusta kiristyksestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja alkoholirikoksesta. Vartijan kotoa löytyi pontikkatehdas.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.