Mainos

IL: Uusi ministeri toimi yrittäjänä: alusvaatebisneksestä jättivelat

Sosiaali- ja terveysministeriksi tänään nimitettävä Hanna Mäntylä (ps) toimi yrittäjänä 2000-luvun alussa, mutta maksoi siitä kovan hinnan, uutisoi Iltalehti.

Perushoitajaksi valmistunut Mäntylä perusti Lahteen vuonna 2002 naisten alusvaatteisiin erikoistuneen myymälän. Pian kuitenkin paljastui, ettei yritystoiminta lähtenyt sujumaan odotetusti. Kaksi vuotta perustamisesta yritys lopetti toimintansa.

– Yritys ei lähtenyt isojen kauppaketjujen katveessa toimimaan toivotulla tavalla. Liike lopetettiin ja minulle jäi siitä aika isot velat, Mäntylä kerto Iltalehdelle.

Velkaa jäi kymmeniä tuhansia euroja. Yksi velkojista oli Suomen valtion omistama Finnvera, joka oli myöntänyt Mäntylälle naisyrittäjälainan. Alusvaateyrittäjäksi hän kertoo Iltalehden haastattelussa päätyneensä puhtaasta halusta kokeilla yrittäjyyttä ja itsensä työllistämistä.

Vuonna 2007 käräjäoikeus hyväksyi Mäntylän velkahakemusjärjestelyn. Sen kestoksi tuli viisi vuotta.

– Kun minut valittiin eduskuntaan vuonna 2011, otin heti yhteyttä velkojiini ja maksoin heille velat alkuperäisten summien mukaisesti takaisin.

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustajan Mäntylä nimitetään tänään Juha Sipilän hallituksen sosiaali- ja terveysministeriksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.