Mainos

IL: Salainen kirje syyttää: Ahteella viinipullo jalkojen välissä tes-neuvotteluissa

Iltalehti on saanut käsiinsä salaisen syytekirjeen, jonka Auto- ja Kuljetusalan työtekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Timo Rädyn sihteeri on lähettänyt eilen liiton päättäjille. Syytekirjelmä kertoo tapahtumien kulusta raamisopimusneuvotteluissa 25.11.2011. Kirje on lähetetty nimettömänä.

Kirjeen mukaan siinä mainituille asioille on olemassa todistajat jotka ovat valmiit vahvistamaan väitteet valan alla oikeudessa.

Kirjeessä todetaan, että TES-neuvotteluita oli käyty koko viikko niiden päättyessä aina alkuiltaan eikä valvomisia ollut tullut.

Viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen kerrotaan poistuneen perjantaina loppupäivästä talosta. Kun hän saapui takaisin, hän "vaikutti läsnäolijoiden mielestä silminnähden humalaiselta".

"Hilkka Ahde kertoi omin sanoin, että oli ollut tekemässä kotona päivällistä ja kylläpä tuli otettua punaviiniä".

Kirjeen mukaan Ahde oli selvän humalatilan vallassa ja kovaääninen ja haukkui liittoa ja Rätyä talon aulassa olleille toimittajille. Hän oli myös haukkunut Rätyä ja liittoa työnantajien edustajille.

Ahde joi myös lisää illan aikana, kerrotaan kirjeessä. " Hänellä oli viinipullo jalkojen välissä tuolin alla ja joi viiniä lasista".

Kirjeen mukaan tilanteeseen oli pakko puuttua "viestintäpäällikön humalantilan ja liiton panettelun, sekä medialle että työnantajille kesken tes-neuvotteluiden jatkuessa".

Sihteeri Harri Pasanen oli ilmoittanut Ahteen käytöksestä liittosihteeri Arto Sorvalille. Sorvali oli raportoinut Timo Rädylle ja Pasaselle käyneensä puuttumassa Ahteen käytökseen.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n valtuuston jäsenet päättävät ylihuomenna puheenjohtaja Timo Rädyn asemasta. Viestintäpäällikkö Hilkka Ahde on syyttänyt Rätyä työpaikkakiusaamisesta ja epäasiallisesta käytöksestä.

Tapaus on poliisitutkinnassa. AKT lopetti Ahteen työsuhteen kesken poliisitutkinnan ja ilmoitti syyksi luottamuspulan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.