Mainos

IL: Poliisi ampui teinipoikaa etälamauttimella

Poliisi on käyttänyt 14-vuotiaaseen poikaan etälamautinta Kymenlaaksossa. Etälamautinta käytettiin, koska poika oli lähtenyt karkuun poliiseja motocrosspyörällään, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan ennen takaa-ajotilannetta poliisi on ampunut nuorta etälamauttimella. Tästä pelästyneenä poika oli lähtenyt pyörällään karkuun. Takaa-ajon aikana poliisi on yrittänyt katkaista pojan etenemistä kiilaamalla häntä pois tieltä.

Poliisi kertoo lehdelle, että partio oli mennyt suorittamaan normaalia ajopapereiden tarkastusta, mutta toinen pojista oli lähtenyt karkuun, joten poliisi on lähtenyt perään. Pojan ikä ei ollut poliisilla tiedossa.

Kymenlaakson poliisin toimia tutkii Päijät-Hämeen poliisilaitos. Tutkinnanjohtajana tapauksessa toimii valtakunnansyyttäjänviraston syyttäjä.

Rikosylikonstaapeli kertoo Iltalehdelle, että partion havaintojen mukaan poika syyllistyi törkeään liikenteen vaarantamiseen takaa-ajon aikana. Poika on kuitenkin alle 15-vuotias eikä täten rikosoikeudellisessa vastuussa tekemisistään.

Pojan äiti on tehnyt poliisin toimista tutkintapyynnön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.