Mainos

IL: Paloittelumurhaaja Markus Pönkää epäillään laajasta petosrikosvyyhdistä – toiminnasta tehty useita rikosilmoituksia

Paloittelusurmaaja Markus Pönkää epäillään useista vuosina 2016–2017 tehdyistä talousrikoksista. Asiasta kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan Keskusrikospoliisi (KRP) on tutkinut eri maiden viranomaisten kanssa laajaa kansainvälistä petosrikoskokonaisuutta. Päätekijäksi epäillään paloittelusurmaaja Markus Pönkää, joka on syyllistynyt aikaisemminkin lukuisiin talousrikoksiin.

Poliisi epäilee, että Suomeen on saapunut EU-kansalaisia, jotka ovat Suomeen päästyään rekisteröityneet maistraatissa ja avanneet itselleen suomalaisen pankkitilin, jonka he ovat myöhemmin luovuttaneet eteenpäin. Tilitietojen lisäksi myös suomalaiset henkilötiedot on luovutettu rikolliseen toimintaan.

Vahingot yhteensä 700 000 euroa

Epäillyllä rikollisella toiminnan kautta saatuja varoja on nostettu rahana pankkiautomaateilta. Verkkokauppaostosten lisäksi varoilla on tehty tilisiirtoja ulkomaille.

Esitutkinnan aikana on takavarikoitu lukuisia luotto- ja pankkikortteja, pankkiasiakirjoja sekä käteistä rahaa lähes 20 000 euron edestä. 

Tässä vaiheessa tutkintaa on kirjattu 30 rikosilmoitusta eri nimikkeillä: törkeä petos, rekisterimerkintärikos, törkeä tietomurto, veropetos ja väärennys.

Vahingot asianomistajille ovat yhteensä yli 700 000 euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja