Mainos

IL: Mummon kirkkoreissusta sakot – kimpaantui ja valitti hallinto-oikeuteen

Helsingissä ikääntynyt nainen kimpaantui jumalanpalveluksen aikana saamastaan pysäköintivirhemaksusta niin, että valitti siitä hallinto-oikeuteen, kertoo Iltalehti.

Helsingin Saksalaisessa kirkossa oli ruuhkaa sunnuntaina tammikuussa 2014, kun jumalanpalvelukseen oli tulossa myös piispa Irja Askola. Lehdelle tarinansa kertoo 69-vuotias Marjatta Erjola, joka pysäköi autonsa lähelle kirkkoa mäkeen, koska parkkipaikkoja ei löytynyt. Jumalanpalveluksesta takaisin autolle tultuaan odotti autossa pysäköintivirhemaksu.

– Eikö mummo saa mennä sunnuntaina jumalanpalvelukseen? Tämän ikäisten pitää päästä kirkkoon. Se on periaatteellinen kysymys, ja periaatteesta en luovu. Kyse on hengellisen elämän harjoittamisesta, Erjola sanoo Iltalehdessä.

Erjola maksoi sakon, mutta valitti asiasta kaupungille. Valitus hylättiin ja sitten nainen valitti hallinto-oikeuteen. Puolentoista vuoden käsittelyn jälkeen hallinto-oikeus linjasi, että jalkakäytävälle ei saa pysäköidä ja naisen valitus hylättiin.

Iltalehti kertoo, että oikeus näkee, että valittaja ei kiistänyt virheellistä pysäköintiä. Erjola pettyi päätökseen, mutta sanoo lehdessä, ettei anna sen lannistaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.