Mainos

IL: Ministerin avustaja erosi - uskomaton soppa translaista

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) erityisavustaja Martta October on eronnut tehtävästään, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan eroaminen liittyy translakiuudistukseen, jota erityisavustaja October oli Guzenina Richardsonin mukaan ajanut hänen tietämättään.

Käsittelyssä olevassa translakiuudistuksessa laista poistettaisiin pykälä, joka edellyttää sukupuoltaan vaihtavan henkilön sterilointia. Muutos siis takaisi mieheksi sukupuoltaan vaihtaneille henkilöille mahdollisuuden synnyttää.

Tänään aiemmin julkaistun Iltalehden jutun mukaan peruspalveluministeri olisi ollut aktiivisesti ajamassa hedelmättömyysvaatimuksen poistamista.

Pian lehden ilmestymisen jälkeen Guzenina-Richardson oli ottanut yhteyttä Iltalehden toimitukseen ja kertonut, että asiaa oli suhmuroitu hänen selkänsä takana.

– Tällä päivämäärällä erityisavustajani on päättänyt erota. Kävimme äsken hyvin vakavan keskustelun tästä aiheesta ja hän ymmärsi, että hän on toiminut väärin, Guzenina-Richardson sanoi aamupäivällä lehdelle.

Hänen mukaansa erityisavustaja Martta October aiheutti tilanteen ymmärtämättömyyttään. Hän on antanut ministeriön virkamiehille tietoja, jotka virkamiehet ovat tulkinneet ministeriltä tulleiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.