Mainos

IL: Lehdenjakaja seurasi Muhoksen perhekodin murhaepäiltyjä

Muhoksen perhekodissa asunut poika tuli pyytämään postinjakajalta apua heti perhekodissa tapahtuneen henkirikoksen jälkeen, kertoo Iltalehti

Paikallisessa maakuntalehdessä Kalevassa lehdenjakajana viime kesänä työskennellyt 18-vuotias nuorukainen oli juuri aloittanut työvuoronsa, kun hän saapui Muhoksen perhekodin postilaatikolle. Vain hetkeä aiemmin perhekodissa oli murhattu yövuorossa ollut ohjaaja. 

Lehdenjakaja kertoo, että hänen autonsa luokse tuli noin 16-vuotias poika. Hän kertoi mitä perhekodissa oli juuri tapahtunut ja pyysi lehdenjakajaa soittamaan paikalle apua.

– Poika sanoi, että kaksi laitoksen muuta poikaa oli kuristanut yökön ja pyysi minua soittamaan apua, lehdenjakaja kertoi poliisikuulusteluissa. 

Lehdenjakaja soitti hätänumeroon ja antoi puhelimen apua pyytäneelle pojalle. Tämä kertoi tietonsa hätäkeskukseen. Hän kertoi muun muassa sen, että henkirikoksen tehneet 17-vuotiaat pojat olivat herättäneet hänetkin ja ottaneet häneltä sähköjohdon.

Poika ehti kertoa myös sen, että tekijät aikoivat ottaa perhekodin auton, pankkikortit sekä lompakon. 

– Hätäpuhelun aikana huomasin, että pihalla käynnistetään auto. Apua pyytänyt poika hyppäsi silloin autooni ja yritimme lähteä seuraamaan autoa, lehdenjakaja kertoo. 

He kuitenkin menettivät näkyvyyden autoon ja kääntyivät takaisin perhekodin suuntaan. Apua pyytänyt poika siirtyi perhekodille matkalla olleeseen ambulanssiin ja lehdenjakaja jatkoi töitään. Hänelle ei ehtinyt lyhyen yhteisen ajomatkan aikana selvitä, miten poika oli päässyt ulos perhekodista. 

– Poika sanoi hätäkeskukseen, että jos hän ei olisi päässyt sieltä pois tai jos hän olisi jäänyt sinne, he olisivat tappaneet myös hänet, lehdenjakaja sanoo.

Yövalvojana työskennellyt 57-vuotias mies surmattiin väkivaltaisesti kuristamalla ja pahoinpitelemällä työvuoronsa aikana Muhoksen perhekodissa heinäkuussa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.