IL-kysely: Kansan mukaan Sipilän hallitus ei edistä Suomen etua

Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei juurikaan edistä Suomen etua, selviää Iltalehden teettämästä kyselystä.

Taloustutkimus OY:n tekemään kyselyyn vastanneista vain kolme prosenttia oli sitä mieltä, että Sipilän hallitus edistää Suomen ja suomalaisten etua erittäin hyvin. Melko hyvin -vaihtoehdon valitsi 32 prosenttia vastaajista, mutta enemmistö oli toista mieltä. Ei juuri lainkaan -vaihtoehdon valitsi 22 prosenttia ja melko huonosti -vaihtoehdon 35 prosenttia vastaajista.

Kriittisimmin IL-kyselyssä hallitukseen suhtautuivat 25–34-vuotiaat sekä isoissa kaupungeissa asujat. Sen sijaan 65–79-vuotiaiden mielestä Sipilän hallitus edistää Suomen etua hyvin.

Kyselyssä selvitettiin myös suomalaisten suhdetta muihin yhteiskunnallisiin toimijoihin. Hallitusta paremmin suomalaisten etua ajavat kyselyn mukaan SAK (49 % erittäin tai melko hyvin), STTK (40 %), Akava (49 %), EK (43 %), suuret yritykset (57 %), Suomen Yrittäjät (69 %) sekä erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset (85 %).

Kyselyyn vastasi 1003 henkilöä 20.–26. huhtikuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja