Mainos

IL: Kevan Ailus ehdotti itse työsuhdeautonsa vaihtamista

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Merja Ailus ehdotti Iltalehden tietojen mukaan itse työsuhdeautonsa vaihtamista.

Lehden mukaan Ailus oli ehdottanut Kevalle, että se ostaisi hänen autonsa päiväksi, jotta se voitaisiin antaa vaihdossa Ailukselle hankittavaan työsuhdeautoon. Ailus oli yrittänyt myydä omistamaansa autoa netissä jo pitkän aikaa onnistumatta.

Iltalehti kertoo, että Kevan johdossa järjestelyä pidettiin kiusallisena, mutta se toteutettiin Ailuksen toivomalla tavalla.

Ailuksen työsuhdeasunnosta ja -autosta syntyi keskustelua alkuviikolla, kun Helsingin Sanomien uutisista ilmeni, että asunnon verotusarvo oli laskettu väärin ja että auton hankinnassa oli mahdollisesti kierretty hankintasääntöjä.

Sampsa Kataja valtuutti?

Iltalehden mukaan Kevan hallituksen silloinen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) oli antanut valtuutuksen hankkia Ailukselle eläkelaitoksen rahoilla uusi työsuhdeasunto Helsingin Katajanokalta. Asunto maksoi 1,1 miljoonaa euroa. Iltalehti kertoo, ettei Kevan talousjohtaja Tom Kåla aluksi tiennyt, mihin moinen summa oli kadonnut eläkelaitoksen kassasta.

Keva oli hankkinut Ailukselle vain vuotta aiemmin Espoosta 1,3 miljoonan euron arvoisen työsuhdeasunnon. MTV Uutiset ei ole saanut Tom Kålaa kommentoimaan Iltalehden väitteitä.

Kataja ei halua kommentoida MTV Uutisille Iltalehden väitteitä, koska hänen mukaansa asiat tullaan käymään läpi tiedotustilaisuudessa. Paikalla ovat ainakin Ailus ja Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok.). Räty kertoi alkuviikosta, että luontoisetuihin tehdään kohdennettu tilintarkastus. Lisäksi selvitetään hankintalain soveltaminen autohankinnoissa.
Ailus sanoi eilen Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että työsuhdeasuntoon liittyvät epäselvyydet johtuvat henkilöstöhallinnon tekemästä teknisestä virheestä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.