Mainos

IL: Hiv-tartunnan levittämisestä tuomittu muusikko tuomittiin taas

Espoon käräjäoikeudessa vuonna 2003 kymmenen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu ghanalainen muusikko George Mensah on saanut uuden tuomion.

Iltalehden mukaan Mensah tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä vuodeksi vankeuteen. Lisäksi Mensahin tulee maksaa uhrille 66 000 euron korvaukset. Tuomio tuli vuonna 1996 tehdystä rikoksesta, josta uhri teki rikosilmoituksen vasta vuonna 2008.

Rikosilmoituksen tehnyt nainen sanoo, että Mensah huumasi hänet ja käytti seksuaalisesti hyväkseen. Nainen sai hi-virustartunnan. Virus on samaa tyyppiä kuin Mensahin kantama virustyyppi.

Nainen teki rikosilmoituksen sen jälkeen, kun oli törmännyt Mensahiin ravintolassa kesällä 2008.

Syyttäjä vaati Mensahille rangaistusta myös väkisinmakaamisesta, mutta oikeus totesi syytteen vanhentuneeksi.

Iltalehden mukaan oikeus oli todennut, että jos nyt tuomittu teko olisi ollut mukana vuosina 2003 ja 2004 käydyissä oikeudenkäynneissä, olisi se ankaroittanut Mensahin tuolloin saamaa tuomiota.

Kumpikin osapuoli on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioihin.

Muusikko tuomittiin vuonna 2003 useista rikoksista, joita olivat 11 törkeän pahoinpitelyn yritystä, neljä raiskausta, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö sekä yksi törkeä pahoinpitely tapauksessa, jossa nainen sai hiv-tartunnan. Nuorin uhreista oli 14-vuotias.

(MTV3)

Lue myös:

(30.5.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.