Mainos

IL: 190 poliisia urkki tietoja Myllylän kuolemasta

Viime vuonna poliiseista tehtiin valtakunnansyyttäjänvirastoon 871 tutkintapyyntöä. Määrä kasvoi huomattavasti edellisvuodesta, jolloin tutkintapyyntöjä tehtiin 708.

Kihlakunnansyyttäjä Krista Soukolan mukaan tutkintapyyntöjen määrää nostaa heinäkuussa kuolleen hiihtäjä Mika Myllylän kuolemansyyn tutkintaan liittyvät urkintaepäilyt.

Kaikkiaan yli 200 viranomaista haki tietoja Myllylän kuolemasta.

– Poliiseja on 190 ja muita henkilöitä on kolmisenkymmentä, Soukola kertoo Iltalehdelle.

Soukolan mukaan "muut henkilöt" ovat poliisilaitoksen omaa henkilökuntaa sekä niitä viranomaisia, joilla on käyttöoikeus poliisin tietojärjestelmään.

– Esimerkiksi Tullilla on sama järjestelmä käytössä, muistaakseni myös Rajavartiolaitoksella. Puolustusvoimilla siltä osin, kun tekevät esitutkintaa. Samoin syyttäjät pystyvät käyttämään poliisin järjestelmään, Soukola tarkentaa Iltalehdelle.

Valtakunnansyyttäjänviraston ja keskusrikospoliisin asian tiimoilta suorittama selvitystyö on vielä kesken. Rikosnimikkeet ovat tässä vaiheessa virkavelvollisuuden rikkominen ja henkilörekisteririkos. Päätöstä esitutkinnan aloittamisesta ei kenenkään osalta ole vielä tehty. Henkilöiltä on pyydetty vapaaehtoista selvitystä siitä, mihin virkatehtäviin tietojen kysely on liittynyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.