IL: 11-vuotias teki yllättävän löydön keskeltä omakotitaloaluetta

Koulupojan metsäleikit keskeytyivät Pohjois-Helsingissä syyskuussa, kun poika löysi metsässä olleen renkaan sisältä huomattavan määrän Subutex-tabletteja. Asiasta kertoo Iltalehti.

11-vuotias poika törmäsi metsässä vanhaan renkaaseen, jota hän alkoi tutkia tarkemmin. Renkaan sisällä oli kaksi muovikassia, joissa oli suuri määrä huumaavaan käyttöön tarkoitettuja Subutex-tabletteja.

Poika jätti muovikassit paikalleen ja kertoi huumelöydöstä isälleen, joka soitti poliisit paikalle. 

Poliisin mukaan toisessa muovikassissa oli 525 ja toisessa 700 Subutex-tablettia.

Poliisi jäi vartioimaan paikalle ja otti kiinni miehen, joka tuli vuorokauden kuluttua etsimään kätköä.

Kätköstä tuhansia käyttöannoksia

Takavarikoitu huume-erä oli poliisin mukaan niin suuri, että siitä olisi saanut tuhansia käyttöannoksia. Kätkön arvo oli lähes 40 000 euroa.

Poliisi pitää tapausta harvinaisena.

– En muista vastaavaa. Yleensä huumeet kätketään tai kaivetaan maahan niin hyvin, ettei niihin sattumalta törmätä. Kätkön löytämiseen tarvitaan monesti kartta, Helsingin poliisin rikoskomisario Lasse Jortikka kertoo Iltalehdelle.

Poliisin mukaan nuoren pojan toiminta huumekätkön löytämisessä oli esimerkillistä.

– Hän olisi voinut aivan hyvin jättää kassit metsikköön puhumatta mitään, mutta hän toimi hienosti ottamalla yhteyttä isäänsä. Pojan ansiosta saatiin suuri määrä vaarallista huumetta takavarikkoon, Jortikka sanoo.

Huumeet piilottanut mies sai Helsingin käräjäoikeudessa kahden vuoden ja neljän kuukauden tuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat