Mainos

Ikuistiko tämä valvontakameravideo Nemtsovin murhan?

Alun perin Venäjän televisiossa näytetyn, Boris Nemtsovin murhapaikalta kuvatun, valvontakameravideon uskotaan näyttävän oppositiopoliitikon viimeiset hetket.

CNN:n Moskovan viranomaisilta saama video on kuvattu kaukaa, mutta sen perusteella on epäilty, että ampuja saattoi nousta sillalle portaita pitkin. Yksi teorioista on, että ampuja olisi odottanut sillalla Nemtsovia. 

Videolta voi erottaa kahden ihmisen kävelevän siltaa pitkin. Samaan aikaan kävelijöiden kanssa tiellä kulkee kadunlakaisukone, jonka takaa juoksee yksi henkilö. Samainen henkilö juoksee paikallaan seisovaan autoon ja poistuu paikalta.

Ukrainalaisnaisen osuus tapahtumiin puhuttaa

MTV:n Venäjän kirjeenvaihtaja Iida Tikan mukaan paikalliset mediat spekuloivat sitä, onko Nemtsovin seurassa olleella ukrainalaisnaisella osuutta murhan järjestämisessä.  

- Ihmetystä on herättänyt se, että järjestetty murha tehdään yleensä paikassa, jossa ihminen liikkuu säännöllisesti. Sillan ylitys kävellen perjantai-iltana ei ole tällainen paikka. Onkin pohdittu, että miten murhaaja tiesi, että Nemtsov on juuri silloin ylittämässä tätä tiettyä siltaa, sillä siltoja on useita. On pohdittu, että onko hänen puhelintaan salakuunneltu tai onko ukrainalaisnaisella osuutta tapahtumaan. 

Lisäksi sillalla ajaneen aura-auton osuutta murhaan spekuloidaan, sillä se estää näkemästä tapahtuman kulkua. Tikan mukaan venäläismedioissa on myös pohdittu sitä, miksi moni auto pysähtyy murhapaikan kohdalla ja jatkaa sitten matkaansa. 

- On päädytty siihen tulokseen, että ohiajavat autot ovat pimeitä takseja. Ne pysähtyvät kun näkevät naisen, mutta koska hän ei halua kyytiä, taksit jatkavat matkaansa. 

Videon perusteella ei kuitenkaan voi tehdä tarkkoja johtopäätöksiä perjantai-illan tapahtumista. Ei ole myöskään varmaa, onko valvontakameravideo aito. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.