Mainos

Ikoninen leipomo vaurioitui tulipalossa – yhteisö vastasi tukemalla yrittäjiä ällistykseen asti: "Järisyttävän sydäntä lämmittävää"

0:44

Ikoninen Pekka Heikkisen leipomo roihahti tuleen keskiviikkona Kajaanissa. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Tuen määrä on häkellyttänyt yrittäjät.

Katso video: Pekka Heikkisen leipomo roihahti tuleen Kajaanissa.

Tuskinpa arvasivat sisarukset Kaisa ja Juuso Marin katsoessaan palavaa leipomoaan, kuinka paljon tukea heille pian tulvisi. Kajaanilainen Pekka Heikkisen leipomo oli roihahtanut ilmiliekkeihin.

Päivä onnettomuuden jälkeen Kaisa Marinin olo on häkeltynyt ihmisten reaktioista.

– Ihmiset ovat todellakin osoittaneet rakkautta ja mukana elämistä. Ennen kaikkea tukea ja tsemppiä meitä kohtaan. Se on järisyttävän sydäntä lämmittävää koko meidän leipomolle, hän kuvailee.

– Olemme ällistyneitä ja onnellisia tästä reaktiosta.

Leipomolla on Kajaanissa ikoninen asema. Kyseessä on yli satavuotias perheyritys. Tulipalo aiheutti vaurioita esimerkiksi kattorakenteisiin ja leipomon yläkertaan. Palo ei juurikaan levinnyt ylintä kerrosta alemmaksi.

Tukea on tulvinut

Leipomo julkaisi aiheesta esimerkiksi Facebookissa päivityksen, joka on kerännyt tähän mennessä jo yli 5 000 tykkäystä ja runsaasti tukevia kommentteja.

Tuki ei kuitenkaan ole jäänyt pelkästään sosiaaliseen mediaan. Marin kertoo, että puhelin on laulanut ja sähköposti kilissyt.

– Tukea on tullut joka maailman tuutista, hän sanoo.

– Avunantotarjouksia on tullut ulkomaita myöten. Aina, kun asiakkaat kohtaavat, niin he tulevat halaamaan ja toivottamaan voimia.

Leivän juuri on tallessa

Marin paljastaa, että yksi leipomon suurimmista salaisuuksista, satavuotias puu-uunileivän juuri on myös tallessa. Toisaalta se ei missään vaiheessa vaarassa ollutkaan.

– Meillä on ollut salaisissa paikoissa juurta varalta tietenkin. Ehkä maan alla, ehkä veden alla tai ehkä jopa avaruudessa, Marin heittää.

Marin kertoo, että sammutustöiden jälkeen juurta otettiin mukaan myös leipomosta 

Jälleenrakennuksen kanssa leipomo ei aio kiirehtiä. Vaurioista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Marin kertoo, että leipomo menee eteenpäin entistä ehompana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.