Mainos

Ikonimaalarit juhlivat Hyvinkäällä

Suomen ikonimaalareiden 25-vuotisjuhlanäyttely avautuu lauantaina Hyvinkään taidemuseossa. Esillä on noin 250 ikonia ja lisäksi pääsiäismunia noin 40 maalarilta eri puolilta Suomea.

Katselmukseen tarjottiin noin 300 maalausta. Näyttelyn nimi on Sinun armosi suojaan.

-Ensimmäinen lokakuuta on jumalan äidin suojeluksen päivä, nimi tulee siitä. Esillä on muutamia tätä kuvaavia ikoneja, mutta aihetta ei ole rajattu, yhdistyksen puheenjohtaja Heljä Wiljander kuvailee.

Suomen ikonimaalareiden yhdistykseen kuuluu parisataa maalaria. Katselmuksen maalaukset on valinnut juhlanäyttelyn tuomaristo, johon kuuluu yhdistyksen piirissä toimivia ikonimaalauksen asiantuntijoita.

Näyttely jatkuu 14.lokakuuta saakka. Suomen ikonimaalarit on vuonna 1976 perustettu opintojärjestö, jonka tehtävä on ylläpitää yhteyttä suomalaisten ikonimaalareiden välillä. Lisäksi yhdistys haluaa vaalia ortodoksista ikonimaalausperinnettä.

Yhdistys järjestää näyttelyiden lisäksi myös maalauskursseja, tuottaa oppimateriaaleja ja tukee maalareita stipendeillä. Avajaispäivänä Hyvinkään taidemuseossa järjestetään ikoniseminaari, jossa luennoivat mm. professori Aune Jääskinen lapsimarttyyreista ja ekonomi Tarja Kautomaa venäläisestä modernismista ja ortodoksisesta taideperinteestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.