Mainos

Ikkunatuuletuksen varjopuoli: Kissat hyppäävät kuolemaan

Kissojen omistajien tulisi paremmin pitää huolta siitä, ettei eläin pääse karkaamaan avoimen ikkunan kautta. Viiksiniekkojen kohtalona on nimittäin valitettavan usein vakavakin loukkaantuminen.

- Eilen aamulla soitettiin, että kissa oli pudonnut ikkunasta. Kissa valutti verta, ja poliisin toimitettua se pieneläinklinikalle paljastui, että se oli saanut paljon luunmurtumia, Suomen Löytöeläinavun tiedottaja Maija Ankkuri kertoo.

Suomen Löytöeläinapu ry. saa jatkuvasti ilmoituksia pudotessaan loukkaantuneista kissoista. Usein vahingot ovat jopa hengenvaarallisia.

- Porissa oli vähän aika sitten monta tapausta, joissa kissat oli lopetettava loukkaantumisten takia, Ankkuri kertoo.

Miten estää karkaaminen?

Kissat pääsevät ulos tuuletusta varten auki olevista ikkunoista sekä tahallaan että vahingossa. Ankkurin mukaan kissan rodulla tai sukupuolella ei ole väliä, vaan kaikki ovat yhtä innokkaita tutkimaan ympäristöään.

- Ennen ajateltiin, että kastroimaton lähtisi karkuteille helpommin, mutta kyllä kissa kuin kissa voi lähteä. Kai näillä helteillä on vaikutusta, ja ulkona vaan on jotain kiinnostavaa, Ankkuri kertoo.

Kissan luontainen tasapaino auttaa sitä laskeutumaan jaloilleen, mutta jos laskeutumispinta on asvalttia, voi isku olla todella kova. Mutta miten karkailua ja loukkaantumisia sitten voi estää?

- Ikkunaan pitäisi virittää este vaikkapa rautalangasta. Parvekkeella pitäisi olla verkot, sillä lasitustenkin välistä pääsee pujahtamaan karkuun.

Kissa ei ainoa karkuteillä

Suomen Löytöeläinavulla on tällä hetkellä yli 600:n kissan katoamisilmoitus verkkosivuillaan. Kissoja myös ilmoitetaan löytyneiksi, mutta uusia katoamisia tapahtuu päivittäin.

Ankkurin mukaan kissat eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka voivat lähteä tuuletusaukkojen kautta karkuun.

- Vähän aikaa sitten chihuahua-koira oli mennyt ikkunasta. Se oli hypännyt alas, ylittänyt vaarallisen autotien ja päässyt pitkälle, ennen kuin se taas saatiin kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.