Mainos

Ikimuistoinen lusikantaivuttaja Uri Geller Suomessa – "Saan kiittää urastani suomalaisia"

2:15

Hän on harmaantunut, mutta ei häntä 70-vuotiaaksi voi uskoa. Tallella on se polttava katse, jolla hän veti aikoinaan koko Suomen kansan television ääreen. Tallella on kyky tehdä lusikalla taikuutta. Uri Geller on palannut Suomeen, siis mies, joka taivutti lusikoita mielensä voimalla Yleisradion suorassa televisiolähetyksessä vuonna 1974.

– Monet taikurit osaavat tehdä lusikalle saman kuin minä, ja monet heistä tekevät sen vielä paremmin. Mutta oleellista on se, että minä keksin tämän, olin se ensimmäinen. Siksi olen vain otettu siitä, että minua halutaan kopioida, kertoo Uri Geller urastaan helsinkiläisen hotellin baarissa.

0:50

Urasta on kiittäminen suomalaisia

Tuosta vuoden -74 esiintymisestä Suomen televisiossa alkoi Gellerin kansainvälinen ura. Lusikan taivuttamiset ja yleisöä inspiroivat puhetilaisuudet ovat tehneet hänestä hyvin varakkaan miehen. Amerikkalaistähdistä muun muassa George Clooney on näytellyt hahmoa, jolla on Gellerin yliluonnolliset kyvyt.

Gellerin vauhtia ei ole hidastanut ollenkaan se, että monet skeptikot ovat osoittaneet hänen yliluonnolliset kykynsä pelkiksi taikurin tempuiksi.

– Ovat väittäneet, että lusikat katkeavat, koska minulla on kemikaaleja sormissani tai laservalo paitani alla. En minä välitä moisista. Ihan sama mitä sanovat minusta, kunhan kirjoittavat nimeni oikein, nauraa Geller.

Helsingissä Geller esiintyy tänään ja huomenna hotelli Presidentissä ja Rajatiedon messuilla. Yleisö saa tuoda lusikoita ja rikkinäisiä kelloja, ja hän on luvannut katsoa mitä niille voi tehdä. Lusikoiden taivuttamista hän pitää tosin viihteellisenä sivujuonena. Gellerin mielestä tärkeintä on se, että hän saa ihmiset tajuamaan, mitkä valtavat henkiset voimavarat meillä on.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.