Mainos

Ikeassa tulossa sukupolvenvaihdos

Ruotsalaisen huonekaluketjun Ikean perustaja Ingvar Kamprad, 76, aikoo siirtää vallan yrityksessään kolmelle pojalleen, joista tärkeimmän aseman saa veljeksistä vanhin Peter, 38. Kamprad kertoi suunnitelmistaan brittiläisen talouslehden Financial Timesin haastattelussa.

Ikean vallanperimys on aiheuttanut runsaasti epävarmuutta yhtiön tulevaisuudesta, ja Kampradin on arvioitu jopa kilpailuttavan poikiaan keskenään. Hän kiisti haastattelussa, että Peter saisi yksinvallan Ikeassa. Peterille on varattu konsernin tärkein paikka määräysvaltaa pitävän hollantilaisen säätiön johdossa, mutta myös muut pojat saavat tärkeät asemat yhtiön johdossa. Jonas, 35, saa johdettavakseen Ikean tuotevalikoiman. Matthiaksen, 33, paikka on vielä epäselvä, mutta Kamprad kertoi harkitsevansa hänen istuttamista Ikean toimitusjohtajaksi.

Talouslehti Forbes arvioi, että Ingvar Kamprad on maailman 17. rikkain ihminen. Hänen yksityisomaisuutensa arvo on lähes 170 miljardia kruunua eli yli 18 miljardia euroa. Ikealla on 154 tavarataloa 22 maassa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.