Mainos

Ikävä yllätys tuhansille - posti ei ole kulkenut pääsiäisen jälkeen

Posti on jäänyt jakamatta päivittäin yli 10000 kotitalouteen pääsiäisen jälkeen, kerrotaan Itella Postista.

Jakeluhäiriöt johtuvat yhtiön mukaan siitä, että pääsiäisen jälkeen käyttöön otettujen jakelureittien opettelu vie aikaa. Yhtiö odottaa tilanteen rauhoittuvan ensi viikon jälkeen.

- Olemme pitäneet huolen, että jos jokin jakelupiste jäänyt jakamatta, siitä aloitetaan seuraavana päivänä. Näin mihinkään ei kerry sumia, sanoo palvelutuotannon johtaja Anu Punola.

Punolan mukaan joillakin alueilla on lisäksi poikkeuksellisen paljon sairauspoissaoloja.

Postin jakelusta irtisanottiin valtakunnallisesti lähes 500 työntekijää keväällä käytyjen yt-neuvottelujen päätteeksi. Suurin osa irtisanotuista jää pois töistä toukokuun puolella irtisanomisajan päättyessä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU arvioikin, että todellinen tilanne postin jakelussa selviää vasta irtisanottujen lähdettyä.

- Olen hämmästellyt, miten nyt jää jakamatta niin hirvittävä määrä, kun kaikki ovat vielä töissä. Verrattuna siihen, mitä siellä on parin viikon päästä, resurssitilanne on nyt hyvä, sanoo liittosihteeri Heidi Nieminen.

Savon Sanomat nosti asian esille alkuviikolla kertoessaan, että 500 kotitaloutta ja yritystä jäi Kuopiossa ilman postia tiistaina.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja