Mainos

Ikääntyneiden työllisyys parantunut

Syynä ikääntyneiden työntekijöiden hyvään tilanteeseen ovat mm. onnistunut eläkepolitiikka ja työssä jaksamisen tukeminen. Uusia työpaikkoja yli 55-vuotiaille ei kuitenkaan ole juuri syntynyt.

Yli 55-vuotiaat pysyvät töissä aiempia sukupolvia pidempään. Tilastokeskuksen mukaan yli 55-vuotiailla työllisyys on tällä hetkellä noin 50 prosenttia. Kaikkiaan ikääntyneitä on työvoimassa 14 prosenttia enemmän kuin vuonna 1997.

Ikääntyneemmille ei ole kuitenkaan pystytty luomaan uusia työpaikkoja eikä työttömyydestä tavallisesti ole päästy takaisin töihin. Ero edelliseen eli sodanaikana syntyneeseen sukupolveen selittyy muun muassa työmarkkinatilanteella, kertoo Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö Pekka Myrskylä.

- Sodan aikana syntyneet joutuivat ikääntymisvaiheeseen kaikkein pahimapana lamakautena, jolloin työmarkkinat yleensäkin ulkoistivat väkeä pois. Siksi tämän ikäluokan kohtalo oli silloin huonompi kuin tällä hetkellä, kertoo Myrskylä.

Tutkimusten mukaan nykyisten yli 55-vuotiaiden työllisyyttä on auttanut työssä jaksamisen tukeminen ja ikääntyvien hyvä terveys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.