Mainos

Ikääntyneet pitkäaikaistyöttömät palailleet töihin

Monet pitkään työttömänä olleet ikääntyneet henkilöt ovat palanneet takaisin työelämään.

Monet 1990-luvun lopulla pitkäaikaistyöttöminä olleet ikääntyneet henkilöt ovat tuoreen tutkimuksen mukaan palanneet takaisin työelämään.

Kansaneläkelaitoksen selvityksen mukaan vuosina 1996-1997 pitkään työttömänä olleista, tuolloin 53-58-vuotiaista runsaat seitsemän prosenttia oli eläkettä kartuttavassa työssä vuoden 2002 lopussa. Joka kuudes oli tukityöllistetty.

Kansaneläkelaitoksen johtava tutkija Jouko Lind katsoo, että työllistyneiden määrää voidaan pitää kohtalaisen hyvänä, sillä kaikki vuonna 1996 työttöminä olleet olivat olleet työelämästä poissa jo pitkään, jopa kymmenen vuotta.

Tutkimuksessa oli mukana lähes 11 000 vuosina 1937-1946 syntynyttä pitkäaikaistyötöntä. Heidän työllisyystilannettaan tutkittiin Kelan, Eläketurvakeskuksen ja työministeriön rekisteritietojen perusteella.

Tutkituista 23 prosenttia oli edelleen työnhakijoina vuonna 2002. Kaksi kolmasosaa oli siirtynyt eläkkeelle ja heistä lähes 20 prosenttia oli työkyvyttömyyseläkkeellä.

Kuusi prosenttia eli 663 henkilöä oli kuollut vuoden 2002 loppuun mennessä. Heistä valtaosa oli miehiä. Kelan on tarkoitus jatkaa tutkimusta selvittämällä muun muassa millainen työllisyyskehitys on ollut eri ammateissa.

Myös kuolleisuuden, ammattien ja henkilöiden työmarkkina-aseman välisiä yhteyksiä tutkitaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.