Iivo Niskanen yritti pysyä Hakolan vauhdissa: ”Ei tarttunut koukku”

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola eivät sopineet yhteistä taktiikkaa maastohiihdon sprintin olympiapuolivälierissä.

Hakola eteni tiistain loppukilpailuun ainoana suomalaisena, mutta siinä hän jäi kovavauhtisessa kisassa kuudenneksi. Hän sai karsintojen nopeimpana rintaansa kilpailunumeron 1 ja vaivatta jatkoon niin puolivälieristä kuin välieristä.

Samassa puolivälierissä hiihtänyt Iivo Niskanen yritti turhaan pysyä Hakolan ja venäläisen Aleksandr Bolshunovin kyydissä. Hänen mukaansa erään ei tehty mitään maanmiesten välistä taktiikkaa.

– Ei ollut minulla mitään (suunnitelmia). Katsoin, että kun siinä on numerot 1 ja 3, niin ei tarvitse kuin seurata, mutta ei tarttunut koukku, Niskanen kommentoi MTV Sportille.

Niskanen oli erän kolmas, mutta hävisi aikavertailussa välieräpaikan selvällä erolla. Hän tunnusti, että sunnuntain yhdistelmähiihto tuntui vielä väsymyksenä jäsenissä, mikä vei parhaan terän sprinttiherkkyydestä.

– Totta kai sen tiesi eilen, että on väsynyt, mutta välipäivä palauteltiin. Lähdettiin hakemaan välieräpaikkaa, mutta se oli nyt itsestä kiinni, ettei sitten riittänyt, hän myönsi.

Niskanen hiihtää seuraavaksi sunnuntain viestikilpailussa, joten perjantaina kisattava 15 kilometrin vapaan tavan kilpailu jää häneltä väliin.

Lue myös:

    Uusimmat