Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski tarjosivat harvinaisen myrskyvaroituksen – "Muutama vuosi täytyy laskea taaksepäin"

Matti Haavisto hehkutti koko joukkueen suoritusta: Parhaat hiihtäjät iskussa heti alkukaudesta 2:14
Suomen maajoukkueen johtaja Matti Haavisto kommentoi hiihtäjien suorituksia MTV Urheilulle.

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski toteuttivat maastohiihdon maailmancupin avausviikonloppuna tempun, joka oli Rukalla toteutunut viimeksi kolme vuotta sitten: suomalaismies ja -nainen pohjoisissa kotimaisemissa palkintokorokkeella samana päivänä. Se sai maajoukkueen johtajan Matti Haaviston myhäilemään.

Krista Pärmäkoski avasi päivän komeasti sivakoimalla naisten perinteisen 10 kilometrin kisassa toiseksi. Iivo Niskanen vei puolestaan koko potin miesten 15 kilometrin matkalla. 2016 sijoitukset olivat kummallakin hiihtäjällä Rukalla samoilla matkoilla täsmälleen samat.

– Aivan loistava suoritus sekä miehiltä että naisilta. Muutama vuosi täytyy laskea taaksepäin, kun on tullut podiumsija sekä miehissä että naisissa (Rukalla) yhtenä päivänä, Haavisto iloisti MTV Urheilulle.

Haavisto muistutti, että suomalaisten kausi on usein lähtenyt nihkeästi liikkeelle eikä Rukalla ole oltu vielä vauhdissa. 

– 2016 tuli pallisijat kummassakin, miehissä ja naisissa, mutta sitten on ollut vähän vaisumpaa. Nyt näyttäisi siltä, että meidän parhaat hiihtäjämme ovat iskussa heti alkukaudesta.

Haavisto uskoo, että taustalta tulee jatkossa muitakin nousuja. Hän nosti etenkin esiin 11:nneksi sivakoineen Kerttu Niskasen.

– Kertulla oli todella lupaava hiihto tänään. Oma mielipide on, että hieman sortui liian kovaan alkuvauhtiin. Vähän maltillisemmin alku, niin varmasti lopputulos olisi ollut vielä pykälää parempi, Haavisto sanoi.

Hän kehaisi lisäksi miehissä pisteille hiihtäneitä Perttu Hyväristä (17:s), Lari Lehtosta (19:s) ja Juho Mikkosta (26:s) "hienoista vedoista".

– Harmittavasti Lepistön Lauri oli 31:s, viisi sekuntia pisteistä. Hyvä veto myös häneltä.

Kläbon peesaus aiheutti päänvaivaa Niskaselle –"Tasaisemmalla vedolla olisi voinut hiihtää vieläkin napakammin" 2:37
Iivo Niskanen kommentoi voittoaan.

Haastattelussa Krista Pärmäkoski Rukalla 2:14
Krista Pärmäkoski kommentoi kakkossijaansa.

Lue myös:

    Uusimmat