Mainos

Iisalmen Sanomat: Talvivaaralta vaaditaan rikoshyötynä yli 13 miljoonaa

Syyttäjä vaatii Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesältä ja yhtiön neljältä johtajalta rikoshyötynä yhteisvastuullisesti yli 13 miljoonaa euroa, kertoo Iisalmen Sanomat.

Lehden mukaan korvausvaade perustuu epäiltyyn törkeään ympäristön turmelemiseen ja siitä kertyneeseen taloudelliseen hyötyyn.

Haastehakemuksessa vaaditaan lehden mukaan toimitusjohtaja Pekka Perälle vähintään vuoden mittaista ehdollista vankeutta ja 80 päiväsakkoa. Vaatimukset kolmea muuta johtajaa kohtaan ovat hieman lievemmät.

Syyttäjän mukaan epäillyt saivat taloudellista hyötyä käänteisosmoosilaitteiston hankinnan lykkääntymisen aiheuttamista säästöistä runsaat kolme miljoonaa euroa. Ylimääräisen veden varastoaltaan säästyneistä rakentamiskuluista hyöty oli syyttäjän mielestä runsaat kymmenen miljoonaa euroa.

Syyttäjä katsoo, että syytetyt ovat törkeästä huolimattomuudesta saattaneet, päästäneet ja jättäneet ympäristöön ainetta luvatta, lupaehtojen vastaisesti ja vastoin jätelain säännöksiä. Tämä on aiheuttanut ympäristön pilaantumista, haitallista muuttumista ja vaaraa terveydelle.

Lisäksi kaivosyhtiöltä vaaditaan 850 000 euron yhteisösakkoa. Talvivaara on kiistänyt ympäristörikokset.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.