Iiläinen nuori pääsi mukaan Angelina Jolien tähdittämään dokumenttivideoon – kuvaukset käynnistyivät lauantaina

Hakemuksia oli tullut jopa Helsingistä saakka. 

Uutisoimme perjantaina (18.9.) kuinka kansainvälinen tuotantoyhtiö hakee iiläistä nuorta mukaan videotuotantoon. Hollywood-tähti Angelina Jolie on tuotantoyhtiön keulakuva ja se etsikin nyt paikallista, 13-17-vuotiasta nuorta esiintymään YouTube-videoille, jossa esitellään nuoria ilmastosankareita ympäri maailman. 

Nyt tuotantoon on valittu yksi iiläinen nuori nainen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva

– Meidän tiedossamme on, että yksi iiläinen upea nuori nainen on siinä mukana. Sen olen oppinut näistä kansainvälisistä tuotannoista, että tilanne saattaa muuttua nopeallakin aikataululla. Varmaa on se, että nyt yksi iiläinen on mukana, mutta se ei kuitenkaan poissulje sitä, että joku muukin voisi siihen vielä löytyä, Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi toteaa. 

Kansainvälinen tuotantoyhtiö on etsinyt nuorta juurikin paikallisen yrityksen, Micropoliksen välityksellä. Hakemuksia kaikkinensa yritys sai parikymmentä. 

– Tarkka luku taisi olla 17 kappaletta.Iiläisten lisäksi hakemuksia tuli myös Helsingistä saakka, Vuotovesi naurahtaa lempeästi. 

Iiläinen nuori aloitti kuvaukset heti lauantaina. 

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC nosti keväällä 2019 Iin kunnan otsikoihin ja hehkutti videollaan suomalaisia ilmastosankareita.

BBC julkaisi Instagram-tilillään videon suomalaisesta pikkukunnasta Iistä. Siinä kerrottiin, että Ii pyrkii täysin roskattomaksi ja osallistaa lapsia ja nuoria mukaan ilmastoimiin. Videolla näkyy joukko koululaisia, jotka muun muassa kulkevat potkukelkalla kouluun ja mittaavat luokkiensa energiankulutusta. 





Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja