Mainos

Ihmissalakuljetusrengas paljastui Virossa

Viron rajavartiosto on paljastanut järjestäytyneen ihmisten salakuljetuksen, joka on suuntautunut Moldovasta Suomen ja Ruotsin kautta Irlantiin, Italiaan ja Portugaliin.

Postimees-lehden tietojen mukaan viime tiistaina pidätettiin Tallinnan matkustajasatamassa kolme moldovalaisnaista ja yksi mies, jotka olivat lähdössä väärennetyillä Latvian passeilla kohti Tukholmaa. Moldovalaisia saattoi latvialainen mies, joka kuului matkan järjestäjiin, ja myös hänet on pidätetty. Samoin on pidätetty moldovalainen nainen, jonka piti viime sunnuntaina matkustaa väärennetyllä passilla Tallinnasta Helsinkiin. Kaikkiaan Viron rajavartiosto on pidättänyt kuusi ihmistä.

Ihmisten salakuljetus oli hyvin organisoitu. Moldovalaiset hankkivat Viron turistiviisumin ukrainalaisen matkatoimiston kautta ja saapuivat laillisesti Viroon. Virossa heidät varustettiin väärennetyillä latvialaisilla passeilla, ja matkan piti jatkua Suomen tai Ruotsin kautta kohti Irlantia, Italiaa tai Portugalia. Perillä moldovalaisten oli tarkoitus työskennellä pimeästi.

Matkanjärjestäjät laskuttivat palveluksistaan ihmisten noin 80 kuukauden palkan. Jopa noin 1800 euroa joutui maksamaan pelkästään matkasta Tallinnaan ja väärennetystä passista.

Viron rajavartioston tutkijat pääsivät ihmisten salakuljettajien jäljille viime marraskuussa, kun Tallinnasta Irlantiin ja Tanskaan lentäneitä moldovalaisia palautettiin Tallinnaan. Tämän jälkeen ilmeisesti suunniteltiin uusi reitti EU:n alueelle Suomen ja Ruotsin kautta. Tämän reitin Viron rajavartiosto uskoo nyt tukkineensa ennen kuin sitä päästiin hyödyntämään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.