Mainos

Ihmissalakuljetuksesta epäilty pariskunta vangittiin Tukholmassa

Kiinalaispariskuntaa epäillään aikeista salakuljettaa kiinalaisia lapsia Italiaan tai Ranskaan.

Tukholman käräjäoikeus on julistanut vangituksi kiinalaisen pariskunnan ihmisten salakuljetuksesta epäiltynä. Pariskunta, 43-vuotias mies ja 30-vuotias nainen, pidätettiin perjantaina Tukholmassa.

Syyttäjä kertoi käräjäoikeudessa, että pariskunta aikoi salakuljettaa neljä alle 15-vuotiasta kiinalaista lasta Italiaan tai Ranskaan. Syyttäjän mukaan lapset olisivat joutuneet "kammottaviin oloihin".

Syyttäjän mukaan pariskunta suunnitteli myös yhdentoista muun kiinalaisen lapsen salakuljetusta. Naisen omistamasta ravintolasta Kungsholmenissa Tukholmassa löytyi yksitoista väärennettyä japanilaista passia.

Syyttäjä olisi halunnut pariskunnan vangittavaksi ihmiskaupasta epäiltynä, mutta käräjäoikeus päätyi ihmissalakuljetusepäilyyn. Ihmiskaupasta tuomio on vähintään kaksi vuotta vankeutta, kun taas ihmissalakuljetuksen minimirangaistus on puoli vuotta vankeutta.

Neljä kiinalaislasta olivat pyytäneet Norjassa poliittista turvapaikkaa lokakuun puolivälissä. Lapset olivat norjalaisviranomaisten mukaan saaneet kännykällä ohjeita, minkä jälkeen he matkustivat bussilla Tukholmaan. Norjalaiset ja myöhemmin ruotsalaiset poliisit seurasivat lapsia salaa.

Vuoden 2004 syksyn jälkeen Ruotsiin on saapunut yli sata kiinalaista nuorta, jotka ovat anoneet poliittista turvapaikkaa. Sitten nuoret ovat kadonneet. Nuoret ovat olleet iältään ilmeisesti alle 18-vuotiaita.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.