Mainos

Ihmisoikeusvaltuutettu Robinson ei jatka

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Mary Robinson ei aio jatkaa toimessaan, kun hänen nykyinen nelivuotiskautensa syksyllä päättyy.

Robinson ilmoitti jättävänsä ihmisoikeusvaltuutetun tehtävät YK:ssa avatessaan YK:n vuotuisen ihmisoikeuskokouksen Genevessä tänään. Robinson kertoi ilmoittaneensa jo päätöksestään YK:n pääsihteerille Kofi Annanille. Aiemmin Irlannin presidenttinä toiminut Robinson on ollut YK:n ihmisoikeusvaltuutettu vuodesta 1997. Robinson kertoi jatkavansa tulevaisuudessakin työtä ihmisoikeuksien hyväksi. Hän kuitenkin uskoo voivansa toimia tehokkaammin YK:n "rajoitusten" ulkopuolella.

Avajaispuheessaan Robinson nosti esiin erityisesti rotusyrjinnän ja muukalaispelon monien maailman konfliktien lähteenä. Etnisistä konflikteista Robinson mainitsi mm. Makedonian levottomuudet sekä Borneon ja Burundin viimeaikaiset tapahtumat.

Robinson tähdensi, että etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän ja toisia kohtaan tunnetun pelon vähentäminen on keskeistä ponnisteluissa myös köyhyyden poistamiseksi, koska juuri rasismi johtaa köyhyyden ja ulkopuolisuuden noidankehään. YK:n vuotuinen ihmisoikeuskokous jatkuu huhtikuun 27. päivään saakka. Tämänvuotisen kokouksen erityisaiheita ovat mm. ihmisoikeustilanteet Kiinassa, Venäjällä ja Israelissa.

(STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.