Mainos

Ihmisoikeustuomioistuin pui jälleen Öcalanin tuomiota

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Strasbourgissa ottaa kantaa elinkautisen vankeustuomion saaneen kurdijohtaja Abdullah Öcalanin valitukseen tuomiostaan.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin käsittelee tänään Strasbourgissa kurdijohtaja Abdullah Öcalanin valituksen. Öcalan istuu elinkautistuomiotaan valtiopetoksesta vankilasaarella Turkissa.

Ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi vuonna 2003 Turkin valtion siitä, että se langetti Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n johtajalle Öcalanille kuolemantuomion. Tuomio muutettiin elinkautiseksi, kun Turkki poisti kuolemanrangaistuksen. Tuomioistuin katsoi, ettei Öcalan saanut puolueetonta oikeudenkäyntiä. Istunnoissa oli läsnä sotilastuomari, ja lisäksi Öcalanin ja hänen lakimiestensä yhteydenpitoa rajoitettiin. Molemmat osapuolet valittivat tuomiosta.

Ranskalainen kurdijärjestö on kutsunut kokoon Starsbourgiin koolle Öcalania tukevan mielenosoituksen. Strasbourgiin odotetaan tuhansia mielenosoittajia Saksasta, Belgiasta ja Hollannista.

Turkki teki toukokuussa useita uudistuksia perustuslakiinsa. Arvostelijoiden mukaan Turkki tekee muutoksia vain siksi, että se saisi neuvottelut EU-jäsenyydestä alkuun.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.