Mainos

Ihmisoikeusraportti luotaa 190 maan tilannetta

Kiina saa voimakasta arvostelua toisinajattelijoiden kohtelusta Yhdysvaltain ulkoministeriön vuosittaisessa ihmisoikeusraportissa. Jo kahdennenkymmenennen kerran julkaistava raportti listaa ihmisoikeuksien polkijoiksi myös mm. Saksan ja Turkin.

Presidentti Clintonin toiveet toisinajattelijoiden kohtelun parantamisesta Washingtonin ja Pekingin lähentymisen hintana jäävät raportin mukaan toistaiseksi toiveiksi: Kiinaa syytetään tehokkaasta opposition vaientamisesta vankilatuomioilla, kotiarestilla ja karkotuksilla. Myös uskonnollisista vainoista Kiinaa suomiva raportti toteaa tylysti,ettei maassa viime vuoden lopussa toiminut aktiivisia toisinajattelijoita.

Yli sadanyhdeksänkymmenen maan tilannetta luotaava ihmisoikeusraportti kirjaa rikkomuksia myös mm. Turkissa, Saksassa,Venäjällä sekä Yhdysvaltain vihamielisiksi listaamissa maissa kuten Irakissa ja Libyassa.

Ihmisoikeusraportin ilkeiden maiden lista on pitkähkö, mutta itse raportti on jo saanut kiitosta asioiden esiin nostamisesta mm. tunnetulta Human Rights Watch -järjestöltä.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.