Mainos

Ihmisoikeusliitto selvittää lestadiolaisten ehkäisykieltoa

Ihmisoikeusliitto selvittää vanhoillislestadiolaisten "ehkäisykieltoa", Kotimaa-lehti kertoo verkkosivuillaan. Liitto tutkii, onko ehkäisyasia ongelmallinen ihmis- ja perusoikeuksien kannalta. Sen mukaan jokaisella on oikeus päättää omasta perhe-elämästään mukaan lukien lisääntyminen.

- Ehkäisykielto on ymmärtääkseni ainakin vanhoillislestadiolaisuudessa selvä oppi, ja se on käsitykseni mukaan johtanut jopa kuolemaan tilanteissa, joissa naisen elimistö ei ole kestänyt jatkuvia raskauksia. Meillä on tästä kertomuksia, Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kristiina Kouros sanoo Kotimaan haastattelussa.

Vanhoillislestadiolaisia edustavan Suomen Rauhanyhdistyksen pääsihteeri Aimo Hautamäki ei halua Kotimaa-lehden mukaan tässä vaiheessa kommentoida asiaa. Hänen tiedossaan ei ole kuolemantapauksia, jotka olisivat johtuneet jatkuvista raskauksista.

Ihmisoikeusliitto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yleinen ihmisoikeusjärjestö. Sen päätavoitteena on Suomen ihmisoikeustilanteen valvominen ja kehittäminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.