Mainos

Ihmisoikeuskomissaari vaatii Kosovon joukkomurhien selvittämistä

YK:n ihmisoikeuskomissaari Mary Robinson esitti tänään, että riippumaton asiantuntijaryhmä selvittäisi Kosovossa tapahtuneet joukkomurhat.

Robinsonin mielestä joukkomurhat ovat äärimmäisen tuomittavia siksi, että ne ovat tapahtuneet kansainvälisen yhteisön erityishuomiosta ja virallisista, siviileille annetuista takuista huolimatta. Jugoslavia on kiistänyt syyllistyneensä murhiin ja sanoo sotilasoperaation olevan nyt ohi.

Kosovon ihmisoikeustilanne vaatii Robinsonin mielestä kiireellistä ennalta ehkäisevää toimintaa. Robinson vaati, että Jugoslavia päästää Kosovoon kymmenen YK:n tarkkailijaa nykyisen kahden sijasta.

Ruumiita näytettiin toimittajille

Kosovon albaanit näyttivät tänään toimittajille silvottuja miesten ruumiita. Albaanien mukaan serbijoukot olivat surmanneet miehet. Poliisi oli vienyt sunnuntaina ja maanantaina satoja miehiä Vranicista ja muista kylistä eivätkä monet palanneet takaisin, kertoivat albaanit.

Muuan nuori nainen kertoi, että aseistautuneet serbit olivat ahdistelleet seksuaalisesti häntä ja toista naista. Jotkut serbeistä kuuluivat albaanien arvioiden mukaan puolisotilaallisiin ryhmiin. Suurin osa kylään tulleista noin tuhannesta serbistä oli poliiseja tai sotilaita.

Serbian poliisi ilmoitti, että Gornje Obrinjessä tapahtunutta joukkomurhaa on ryhdytty selvittämään. Kaiken kaikkiaan viime päivinä on saatu tietoja kolmesta joukkomurhasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.