Mainos

Ihmisoikeusjärjestö panee toivonsa Obamaan

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch panee uudessa vuosiraportissaan toivonsa Yhdysvaltain tulevan presidentin Barack Obaman hallintoon. Järjestön mukaan Yhdysvaltain on otettava jälleen johtava rooli ihmisoikeuskysymyksissä.

Yli 500-sivuisessa selonteossaan järjestö toteaa, että ihmisoikeuksia vastustavat hallitukset ovat kiirehtineet täyttämään Yhdysvaltain jättämän tyhjiön. Järjestön mukaan presidentti George W. Bushin hallinto on luopunut pitkään noudatetuista periaatteistaan kuten kidutuksen vastustamisesta terrorismin vastaisen sodan nimissä.

Järjestö toivoo, että 20. tammikuuta valtaan astuva Obama pystyisi korjaamaan vahingot.

- Ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmeneen Yhdysvalloilla on mahdollisuus paikata maailmanlaajuista uskottavuuttaan luopumalla Bushin hallinnon vahingollisesta politiikasta.

Human Rights Watch varoittaa selonteossaan, että aloite ihmisoikeusasioissa on Yhdysvaltain ollessa sivuraiteella siirtynyt ihmisoikeuksia vastustavien hallitusten käsiin.

- Tällä hetkellä energisintä diplomatiaa ihmisoikeusasioissa ajavat sellaiset valtiot kuin Algeria, Egypti ja Pakistan, joita Kiina ja Venäjä tukevat.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.