Mainos

Ihmisoikeusjärjestö: Kiinaa painostettava Internetissä

Amerikkalainen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kehottaa Kiinassa toimivia ulkomaisia Internet-yrityksiä esittämään vastalauseen ihmisoikeusaktivistin pidätyksen johdosta.

Huan Qin pidätettiin Tiananmenin aukion verilöylyn muistopäivän aattona.

Human Rights Watch toivoo ulkomaisilta Internet-yrityksiltä, että nämä puuttuisivat ihmisoikeusaktivisti HuangQinin pidätykseen. Huang ylläpiti ihmisoikeusloukkauksia käsittelevää kotisivua Kiinassa ja hänet pidätettiin tämän kuun alussa.

-Ulkomaisilla Internet-yrityksillä Kiinassa olisi harvinainen mahdollisuus pyrkiä vaikuttamaan Huangin vapauttamiseen, koska häntä ei ole vielä asetettu oikeuden eteen, vetoaa Human Rights Watch. Järjestön mielestä Internetin on määrä tuoda vapautta Kiinaan. Se tapahtuu kuitenkin helpommin, jos ulkomaiset yritykset vastustavat vapautta edistävien verkon käyttäjien pidättämistä.

Kiina ilmoitti alkuvuodesta uusista Internet-määräyksistä, joiden mukaan verkon käyttäjien on mm. rekisteröidyttävä poliisille. Määräysten taustalla on valtionsalaisuuksien paljastamista koskeva kielto.
Huangin webbisivua pidettiin ihmisoikeusloukkausten keskustelufoorumina. Hänen pidätyksensä etenemistä voitiin seurata hänen kotisivullaan.

Kiinassa arvioidaan olevan noin 10 miljoonaa Internetin käyttäjää, ja määrä kasvaa koko ajan. Monet ulkomaiset ohjelmistoyritykset ovat panostaneet paljon Kiinan Internet-markkinoille.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.