Mainos

Ihmisoikeusjärjestö: Kidutus lisääntyy Israelin vankiloissa

Israelilaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan palestiinalaisvankien kidutus on kasvanut vankiloissa räjähdysmäisesti.

Israelin vankiloissa tapahtuu entistä enemmän kidutusta, israelilainen ihmisoikeusjärjestö kertoo raportissaan. Julkinen kidutuksenvastainen komitea (The Public Committee Against Torture in Israel) -järjestön mukaan kidutustapaukset ovat lisääntyneet kuluvan vuoden alkupuoliskolla räjähdysmäisesti. Järjestön selvityksissä on paljastunut satoja tapauksia, joissa palestiinalaisvankeja on kidutettu tai nöyryytetty vankiloissa. Viime vuonna vastaava luku oli joitain kymmeniä. Ihmisoikeusaktiivit valittavat yleisen syyttäjän katsovan kidutustapauksia sormien läpi.

-Jokainen tapaus saa automaattisesti yleisen syyttäjän hyväksynnän, raportissa todetaan. Yksikään valitus ei ole johtanut toimenpiteisiin.

Israel sallii "fyysisen painostuksen"

Raportin mukaan yli 28 000 palestiinalaista on pidätetty sen jälkeen, kun viimeisin kansannousu alkoi vuonna 2000. Tällä hetkellä vankina olevista noin 5400 palestiinalaisesta yli tuhatta ei ole syytetty mistään rikoksesta. Israel on myöntänyt käyttävänsä "fyysistä painostusta" vaarallisina pidettyjä palestiinalaisvankeja kohtaan.

Kidutuksenvastaisen komitean puheenjohtajan Hannah Friedmanin mukaan viranomaisten väkivalta ei kuitenkaan rajoitu terroristiepäiltyihin. Yli puolet järjestön haastattelemista palestiinalaisvangeista kertoi kokeneensa väkivaltaa kuulusteluissa ja neljää viidestä oli uhkailtu ja nöyryytetty.

-Korkeimman oikeuden yritykset rajoittaa kidutusta vankiloissa ovat epäonnistuneet, koska oikeus ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia, jotka kieltävät kidutuksen ja pahoinpitelyt kaikissa olosuhteissa, Friedman sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.