Mainos

Ihmisoikeusjärjestö arvostelee Yhdysvaltoja jarruttamisesta

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää tuoreessa vuosikatsauksessaan Yhdysvaltoja ihmisoikeustilanteen parantamisyritysten jarruttamisesta.

Järjestön mukaan myös monet muut valtiot jättävät ihmisoikeuskysymykset taka-alalle, jos ne ovat ristiriidassa maiden taloudellisten tai poliittisten etujen kanssa. Tämä käy erityisen selvästi ilmi Yhdysvaltain ja monien Euroopan maiden kanssakäymisessä Kiinan kanssa, järjestö sanoo eilen julkistamassaan vuosiraportissa.

Human Rights Watch katsoo, että Yhdysvallat on aktiivisesti yrittänyt estää Ottawassa eilen allekirjoitettua henkilömiinojen kieltosopimusta. Yhdysvallat yrittää estää myös kansainvälisen sopimuksen lapsisotilaiden käytön kieltämisestä ja kansainvälisen rikostuomioistuimen perustamisen.
-Kansainvälisen yhteisön on jo aika lopettaa tämän vastahankaisuuden hyväksyminen. Jos Yhdysvallat pysyy vastustavalla kannallaan, kansainvälisen yhteisön olisi jätettävä Yhdysvallat sivuun ja hyväksyttävä tarvittavat sopimukset, järjestö sanoo koko maailmaa koskevassa selonteossaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja James Rubin torjui arvostelun tuoreeltaan ja sanoi, että maailman ihmiset pitävät edelleen Yhdysvaltoja ihmisoikeuksien tärkeimpänä suojelijana.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.