Mainos

Ihmiskauppajutusta syytetty työnjohtaja: ”Olin itsekin ihmiskaupan uhri

Pohjanmaan ihmiskauppajuttu sai käräjillä uuden käänteen, kun ihmiskaupasta ja törkeästä kavalluksesta syytetty työnjohtaja arvioi itsekin olleensa ihmiskaupan uhri.

Kirgisiasta Suomeen kuusi vuotta sitten tullut ja puualan yrityksessä työnjohtajaksi edennyt kolmikymppinen mies kertoi toimineensa koko ajan työnantajan ohjeiden ja tahdon mukaisesti. Hän ei hyväksy sitä, että hänestä ollaan tekemässä syntipukkia tapahtumille. ”Olin itsekin ihmiskaupan uhri”, kertoi mies asianajajansa välityksellä.

Mies kertoo asuneensa aluksi itsekin vuoden verran tehtaan varastotiloissa. Hän kohosi työnjohtajaksi, kun hän hankki lisää työvoimaa Kirgisiasta työnantajan toiveiden mukaisesti.

Puulaatikoita tehtiin lauantaisinkin

Miehen mukaan hän teki itsekin kuusipäiväisiä työviikkoja ja kaksitoistatuntisia päiviä, kun tilaukset piti saada valmiiksi.

Työnantajan mukaan työntekijät viihtyivät lauantaisin tehtaalla, koska siellä oli sauna ja painimatto. Työnjohtajan mukaan hän valmisti työntekijöiden kanssa lauantaisin loppuun puulaatikkotilauksia, jotta aikatauluissa olisi pysytty. Kirgisialaiset hoitivat yrityksessä nimenomaan puulaatikoiden valmistusta.

Juttuvyyhti alkoi purkautua heinäkuun alussa, kun hätäkeskukseen tuli venäjänkielinen soitto pahoinpitelystä omakotitalossa. Kun poliisi tuli paikalle, he havaitsivat, että vähäkyröläisen omakotitalon alakerrassa asui viisitoista kirgisialaista.

Poliisi käynnisti tutkimukset saman tien. Nyt ihmiskauppa-juttua käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa koko viikon ajan.

Katso Outi Airolan juttu Vaasasta (Seitsemän uutiset 3.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.