Mainos

Ihmiskauppajutun tärkeä todistaja katosi

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan juhannuksen jälkeen laajaa juttua, jossa syytetään useita henkilöitä törkeästä ihmiskaupasta ja parituksesta.

Laajan ihmiskauppajutun todistaja on kadonnut. Rikosylikomisario Seppo Sillanpään mukaan naisen piti olla todistamassa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikon alussa. Sillanpää sanoo, että nainen on jutun tärkeä todistaja.

Oikeuden eteen marssitetaan juhannuksen jälkeen liiga, jota syytetään törkeästä ihmiskaupasta ja toissijaisesti törkeästä parituksesta. Syytteisiin vastaa seitsemän miestä yksi nainen. He kaikki ovat vangittuina.

Liiga kuljetti Suomeen virolaisia naisia prostituoiduiksi ja epäilysten mukaan paritti myös kehitysvammaista 21-vuotiasta naista.

Kadonnut 29-vuotias virolaisnainen nähtiin viimeksi toissa viikon perjantaina aamuyöllä, kun hän nousi Helsingissä ravintola Alcatrazin edestä ilmeisesti taksiin. Autossa oli jo sisällä miesseurue. Tämä jälkeen naisesta ei ole enää minkäänlaisia havaintoja. Tavallisesti hän on ollut Sillanpään mukaan kotimaahansa yhteydessä lähes joka päivä.

Yksi viidentoista naisen joukosta

Kadonnut on yksi viidestätoista liigan Suomeen kuljettamasta naisesta. Naisella on mustat hiukset, hän on noin 160-senttinen ja vartaloltaan normaali. Erityisenä tuntomerkkinä on yksi katkennut etuhammas.

Katoamishetkellä naisella oli yllään sininen toppi, mustat farkut ja tumma pusero. Jalassaan hänellä oli korkeakorkoiset kangassaappaat ja mukanaan musta käsilaukku. Sillanpään mukaan nainen on ainut jutun todistajista, joka on kadonnut. Poliisi ei ole vielä täysin varma, liittyykö katoaminen naisen asemaan todistajana.

- On vaikeaa sanoa, mihin tämä katoaminen liittyy. Sillanpää sanoo, ettei poliisilla ole juuri mitään käsitystä siitä, mitä naiselle oikein on tapahtunut.

- Ei tämä juttu tästä mihinkään kaadu, vaikka kyllä hän on tärkeä todistaja.

Poliisi epäilee, että liigaa on johtanut Virossa vankilassa istuva mies. Hänellä on ollut muurien ulkopuolella apureinaan kaksi naista. Viron poliisi tutkii kolmikon toimia.

Kaikki tiedot tapahtumista voi soittaa Helsingin rikospoliisille numeroon 09-1895464 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 09-1894002.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.