Mainos

Ihmiskauppajutun pääsyytetty myönsi parituksen

Kuutta miestä ja yhtä naista epäillään 15 naisen kuljettamisesta Suomeen paritettaviksi. Paritussyytteitä nostettiin myös Virossa.

Suomen ensimmäisen ihmiskauppajutun pääsyytetty on myöntänyt Helsingin hovioikeudessa syyllistyneensä paritukseen. Syytetty sanoi parittaneensa neljää virolaisnaista ja saaneensa rikoksella itselleen yli 17 000 euroa.

Pääsyytetty tuomittiin viime kesänä Helsingin käräjäoikeudessa viideksi vuodeksi vankilaan törkeästä ihmiskaupasta ja törkeästä parituksesta. Mies kiisti tuolloin syyllisyytensä.

Liigan uskotaan kuljettaneen Suomeen 15 naista paritettavaksi. Yksi heistä oli nuori kehitysvammainen, jolle luvattiin lastenhoitajan työtä ja rakkautta Suomessa.

Käräjäoikeus tuomitsi kesällä päätekijänä pidetyn lisäksi viisi miestä ja yhden naisen vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta. Kahdeksas syytetty tuomittiin parituksesta. Yksi tuomituista perui valituksensa, ja hovioikeudessa syytettynä on seitsemänhenkinen joukko.

Jutun käsittely Helsingin hovioikeudessa alkoi aamulla. Iltapäivällä oikeudessa kuullaan kehitysvammaista naista ja hänen äitiään suljetuin ovin.

Ihmiskauppajutussa nousi syytteitä myös Virossa

Ihmiskauppajutussa on nostettu syytteitä myös Virossa, kertoi uutistoimisto BNS. Valtakunnansyyttäjä Margus Kurm hakee viidelle henkilölle vankeusrangaistusta bordellitoiminnan pyörittämisestä Suomessa. Toimintaa on ilmeisesti hoidettu osin vankilasta.

22-vuotias mies saa lisäksi syytteen orjuuttamisesta, koska hänen uskotaan pakottaneen naisia prostituutioon väkivallalla uhaten.

Syyttäjän mukaan 22-, 41- ja 31-vuotiaat virolaismiehet sekä 31- ja 23-vuotiaat naiset toimittivat vuosina 2005-2006 Suomeen prostituoiduiksi yhteensä 11 naista. Kaksi naisista huijattiin Suomeen lupaamalla näille töitä esimerkiksi lastenhoitajana.

Prostituoitujen välittämisestä voidaan Virossa tuomita enintään viideksi vuodeksi ja orjuuttamisesta jopa 12 vuodeksi vankeuteen.

Viron rikoslaissa ei ole erikseen mainittu ihmiskauppaa, mutta lain orjuuttamista koskevia pykäliä voidaan soveltaa tapauksissa, joissa henkilö on pakotettu esimerkiksi prostituutioon vastoin tahtoaan.

Viron keskusrikospoliisin selvitysten mukaan toinen syytetyistä naisista pani internetiin prostituoitujen ilmoituksia, järjesti matkarahat Suomeen ja tarvittaessa tarjosi oman asuntonsa yöpymispaikaksi.

Kaksi miestä ja yksi nainen valvoivat, kuinka paljon Suomessa työskentelevät prostituoidut ansaitsevat ja ketä heidän asunnoissaan käy. Miehet järjestivät majoituskulujen maksun ja päättivät, kuinka iso osa ansioista menee välittäjille. Toinen naisista välitti Suomesta saadut rahat 22-vuotiaalle Viroon joko käteisenä tai pankkitilien kautta.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.