Ihmisillä on tarve elää myös öisin kuten muissakin suurkaupungeissa - Helsinki palkkaa yöluotsin kehittämään hauskoja yöllisiä tapahtumia kaupunkiin

Helsinki palkkaa yöluotsin kehittämään yöllisiä tapahtumia 1:56

Helsingin yöelämää halutaan kehittää ja vilkastuttaa palkkaamalla yöluotsi, joka koordinoi palvelutuottajien kanssa hauskoja yöllisiä tapahtumia.

Kaupungin teettämän selvityksen mukaan Helsingin yössä on paljon käyttämätöntä potentiaalia.

– Helsingin pitää elää vuorokauden jokaisena tuntina ja läpi vuoden. Me tulemme palkkaamaan ensi syksynä ihmisen, joka tulee yöelämä toimijoiden ja erilaisten toimijoiden kanssa kehittämään ilta- ja yöelämää. Me uskomme, että täällä on paljon potentiaalia, joka on hyödyntämätöntä, toteaa apulaispormestari Nazima Razmyar.

Tulevaisuudessa kaupungilla voi kokea gallerioiden yön, kiertää saaristoa yöllisellä risteilyllä tai lähteä uimaan jo aamuyöstä uimahalliin. Uusia avauksia on tarkoitus kokeilla ensin alueellisesti, toimialallisesti ja ajallisesti.

Selvityksen tekijällä Anna-Kaisa Anttilalla on huikeita ideoita tulevaisuuden yöelämään.

– Se voisi olla esimerkiksi Tappajahai -elokuvanäytös esimerkiksi keskellä yötä uimahallissa tai se voisi olla sitä, että uimahalli avaa ovensa jo aamuneljältä eikä aamukuudelta tai museo avaa ovensa viilentyvillä kaupunkilaisille tai se voi olla, mitä tahansa, pohtii Anttila.

Kaupunkilaiset innostuivat ajatuksesta

Kaupunkilaisilla oli jo mielessä valmiita ideoita, mitä kaikkea yöllä voisi tehdä. 

– Voisi olla kiva, jos olisi näyttelytoimintaa öiseen aikaan. Se voisi olla se, mihin minua kiinnostaisi mennä, sanoo Tuuli Huovila

Vilma Salminen puolestaan toivoo, että kaupat olisivat tietyllä kadulla tai alueella auki yöllä.

– Uudessa kirjastossa Oodissa voisi olla tapahtumia yöllä. Se voisi toimia ihan hyvin. Se on tärkeää, että kaupungissa on palveluita ympäri vuorokauden, pohtivat Jaro Salo ja Oliver Saarinen.
 
Kaupunkilaisilla ja turisteilla on tarve elää myös öisin, mutta yöluotsin tehtävänä on varmistaa, että halukkaat voivat nukkuakin yöllä.

Lue myös:

    Uusimmat