Mainos

Ihmisiä hyppi turmahotellin ylemmistä kerroksista

Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari lupaa jatkaa taistelua terrorismia vastaan. Presidentti antoi lausuntonsa Islamabadin tuhoisan hotelli-iskun jälkeen.

Tiedot kuolonuhrien määrästä ovat vaihdelleet 40:n ja 60:n välillä. Kuolleiden joukossa on ainakin yksi amerikkalainen ja yksi saksalainen.

Haavoittuneita on yli 250. Loukkaantuneiden joukossa on useita ulkomaalaisia.

Suomen ulkoministeriö on tavoittanut kaikki Islamabadissa asuvat suomalaiset, mutta mahdollisista liike- tai reppumatkailijoista ulkoministeriöllä ei ole tietoa.

Voimakas pommi jätti kuuden metrin syvyisen kuopan hotellin eteen.

Poliisin mukaan tuleen syttyneessä hotellissa on edelleen ihmisiä loukussa. Jotkut ovat saaneet surmansa hypätessään hotellin ylemmistä kerroksista pakoon liekkejä.

Yhdysvallat on tuominnut terrori-iskun ja sanoo sen olevan muistutus uhasta, johon muutkin maat joutuvat vastaamaan. Britannian hallitus on ilmaissut järkytyksensä teosta ja sanoo Britannian auttavan Pakistania turvallisuuden parantamisessa.

YK:n pääsihteeri tuomitsee iskun

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon on tuominnut eilisen pommi-iskun. Banin edustajan mukaan pääsihteeri esittää syvimmän osanottonsa uhrien omaisille sekä Pakistanin hallitukselle ja kansalle.

Ban korostaa, että siviilien surmaamiselle ei ole mitään oikeutettua syytä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.