Mainos

Ihmiset tyrmistyivät ydinvoimaluvista

Eduskunta päätyi tänään myönteiseen ratkaisuun kahdesta ydinvoimaluvasta, huolimatta kansalaisjärjestöjen kampanjoinnista ja kansalaisten nuivasta suhtautumisesta ydinvoimaan.

Eduskunnan talon portailla nähtiin äänekäs mielenosoittajajoukko jo hyvissä ajoin, eikä tunnelma latistunut edes myönteisten päätösten jälkeen. Tosin muutama aktivistinainen puhkesi kyyneliin päätöksen kuultuaan.

- Tämä ei jää tähän. Tästä ei masennuta. Taistelu ydinvoimaa vastaan jatkuu. Ydinvoimaloita ei ole vielä rakennettu, vielä on mahdollisuus, että ne jäävätkin rakentamatta, aktivistien leiristä kerrotiin.

Helsinkiläisten keskuudessa tehty kysely puhuu myös omaa kieltään - vain yksi viidestätoista haastateltavasta suhtautui ydinvoimaan neutraalisti.

- Olen kahden vaiheilla. Toisessa kupissa painaa ympäristö, toisessa myrkyt, vanhempi rouva spekuloi.

Hänen seuralaisellaan oli kuitenkin jyrkkä mielipide.

- En ole koskaan ollut ydinvoiman lisärakentamisen kannalla. Mutta minkäs me sille voidaan? Emmehän me kansalaiset mitään tälle nyt voi.

- Ei se hyvältä tunnu ei. Vastuutonta politiikkaa. Tässä ei mietitty yhtään meidän tulevien sukupolvien kohtaloa eikä sitä, mitä kaikelle sille ydinjätteelle tehdään, kaksi parikymppistä naista kommentoi.

Tulevien sukupolvien puolesta puhui myös keski-ikäinen mies.

- Ihan uskomaton juttu. Miten yksikään äiti pystyi äänestämään ydinvoiman puolesta? Jokaisen pitäisi pystyä ajattelemaan lastensa tulevaisuutta.

Sen verran herkkä aihe kuitenkin oli, että moni kadulla pysäytetty ei halunnut kertoa mielipidettään. "En halua kommentoida asiaa", kuului monen vastaus ydinvoimalupien herättämästä mielipiteestä kysyttäessä.

Moni haastateltavakin pyysi, että hänen nimensä jätetään julkaisematta.

Mielenosoittajat painostivat eduskuntaa viimeiseen asti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.